Een reading duurt ongeveer anderhalf tot twee en half uur.
Iedereen krijgt zijn eigen persoonlijke aura reading/healing
of kortweg reading en iedere reading is dus uniek.
Maar over vaak voorkomende thema’s kan ik wel iets vertellen.
Gewoonlijk begin ik met de vraag waarom je een reading wilt laten doen.
Wat dan in eerste instantie als gewoon gesprek begint gaat al spoedig over in een reading,
ik ga dan ahw waarnemen wat er achter het verhaal, achter de woorden ligt.
Dat waarnemen kun je je voorstellen als helder ‘horen’, ‘zien’,‘voelen’ of intuïtief weten.
En die waarnemingen kan ik weer naar voren brengen, ik vertel gewoon wat ik ‘zie’.
Als cliënt kun je daar dan weer op reageren.
In het begin komen vaak eerst zaken die vlak onder de drempel van het dagelijks bewustzijn liggen aan bod, als cliënt herken je ze dan meestal direct en krijg je daardoor al meer inzicht.

Vanuit die nieuwe inzichten gaat de reading verder naar diepere (of hogere) lagen, – echter nooit verder dan jij wilt! – Als dan in de wisselwerking tussen reader en cliënt steeds subtielere lagen aan bod komen kun je je bewust worden welke onvermoede invloeden bepaalde – vaak vergeten of verdrongen – gebeurtenissen uit het verleden nog steeds op je huidige leven hebben.
Of je ontdekt in deze wisselwerking hoe je vastgehouden wordt door oude patronen die je eigenlijk zou willen veranderen.
Hiermee begin je je blokkades te herkennen en en eenmaal herkend kun je ze aanpakken.
Je zult dan merken dat je weer macht krijgt over je eigen leven , macht die je ooit verloren bent of die jou ooit afgepakt is . . .Of je komt bij deze wisselwerking meer in contact met de diepere verlangens van je ziel en je word je ook bewust van de blokkades die je belemmeren om bij die verlangens te komen en/of ze te verwezenlijken.
Het kan een enkele keer voorkomen dat een reading naar vorige levens leidt.
Meestal gebeurt dat niet maar soms kunnen blokkades levens geleden al gevormd zijn.
Als je bv vanuit het verlangen van je ziel nieuwe wegen in wilt slaan zul je misschien tegen de "gevestigde orde" in moeten gaan, en daar kun je in vorige levens zeer onprettige ervaringen mee hebben opgedaan, die dan als een soort gevoelsherinnering diep van binnen zijn blijven hangen.
Die kunnen zich dan uiten in onverklaarbare vage – of ernstige – angsten die jou belemmeren te gaan doen wat je werkelijk wilt.
 
Meestal doe ik eerst een reading en daarna een healing,
Bij een healing kun je je voorstellen dat energieën die niet (meer) bij jou passen uit de aura weggestuurd worden, ook worden ongewenste entiteiten weggestuurd indien aanwezig.
Ook leer je hierbij je eigen ruimte (oftewel aura) goed af te schermen zodat je voortaan beter beschermd bent..
Het belangrijkste is echter bewustzijn waar die verstoringen door veroorzaakt zijn en als je met die informatie aan de gang gaat zal het effect van de healing blijvend zijn.